Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Контрнаступ ЗСУ – Міллі оцінив становище росіян та скільки триватиме наступ ЗСУ

Наступ української армії буде довгим та повільним, але росіяни вже зазнали величезних втрат.

Таку думку висловив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв’ю американській газеті The Washington Post.

За словами Міллі, у окупанти перебувають у скрутному становищі, а їхній моральний дух не дуже високий. Він додав, що керівництво росіян є сумнівним та неоднорідним, залежно від підрозділу.

— На стратегічному рівні управління, очевидно, є багато розбіжностей. Логістика не дуже хороша. Отже, росіяни знаходяться в обороні. Тож (Україна, – Ред.) веде боротьбу. Кілька місяців тому я казав, що цей наступ буде довгим, кривавим і повільним. Так воно і є: довгим, кривавим і повільним, і це дуже, дуже важка боротьба, – сказав він.

Коли його запитали, чи зможе Україна перемогти, Міллі відповів, що для України – це екзистенційна боротьба, боротьба за виживання. Для решти світу, зокрема США, на його думку, – це боротьба за правила міжнародного порядку, які існували вісім десятиліть після закінчення Другої світової війни.

Міллі сказав, що “те, що зробив Путін – це лобова атака на ті правила міжнародного порядку”.

— Якщо кінцевою метою є Україна – вільна, незалежна суверенна країна з непорушною територією, то це потребуватиме значних зусиль, які ще попереду. І це довга, дуже важка, з великою кількістю жертв війна, яка триває, – зауважив Міллі.

Він додав, що цих зусиль можна досягнути військовим шляхом, що займе багато часу, припустивши також, що цих цілей можна досягнути дипломатичним шляхом.

Джерело: The Washington Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-18 21:44:42