Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли сіяти сухоцвіти – відповідь експерта

Ці квіти не згасають після зрізання, а отримують нове життя. Їх можна засушувати та робити з них букети, вплітати в інтер’єр будинку та декорувати свічки. Коли та як краще сіяти сухоцвіти – Факти ICTV розбиралися з нашим постійним експертом з рослин Ліліаною Лавринець.

Які квіти належать до сухоцвітів

Не кожну рослину можна засушувати, адже не всі з них добре зберігають свою цілісність та зовнішню привабливість після закінчення цього процесу. Отже, які квіти належать до сухоцвітів та коли краще їх сіяти – читайте далі.

Безсмертник – кущ заввишки до 80 см, розлога з пухкими кулястими суцвіттями гомфрена, різнокольорова квітка роданта, багаторічник лімоніум, схожа на різнобарвний язик полум’я целозія, п’янка лаванда точно стануть прикрасою вашого побуту та подарують гарний настрій.

Гомфрена/Фото: pixabay

До сухоцвітів також належать зайцехвіст, кремениста кукурудза, мотбренція, алліум, деревій, гіпсофіла, астільба, анафаліс. Кожну з цих рослин можна побачити у красивих букетах, які створюють магазини вишуканої флористики. Також ці красиві рослини можна посадити у себе на подвір’ї та створювати неймовірні композиції власноруч. Але коли сіяти сухоцвіти?

Коли сіяти сухоцвіти

Лавринець розповідає, що найкраще сіяти сухоцвіти навесні. Сприятливий період припадає приблизно на початок березня.

Крім того, за розсадного способу вирощування насіння сіють у квітні, якщо садити одразу в ґрунт – наприкінці травня.

Як сіяти сухоцвіти

Вирощують сухоцвіти прямим висівом або через розсаду. Рослина не любить пересадки, тому для розсади підійдуть торф’яні таблетки або горщики.

Найчастіше для сухоцвітів обирають універсальний ґрунт, пояснює експерт.  Більшість рослин люблять пухку, родючу землю. Якщо ґрунт кислий, то перед посівом його підгодовують, знижуючи рівень кислот. Сухоцвіти не переносять застою вологи, тож важливо забезпечити дренажний шар.

Лімоніум/Фото: pixabay

Варто добре обрати місце. Після посіву сухоцвітів їх можна поставити на сонці, але водночас не забувайте про зволоження розсади.

– Спершу, доки не зійшла розсада, вони можуть бути і на сонці, але тоді потрібно щовечора зволожувати сухоцвіти водою з пульверизатора, – додає Лавринець.

Їх можна групувати на різних частинах ділянки, орієнтуючись на час їх найбільшої декоративності. Сухоцвіти дуже гарні у групових посадках.

Коли ж насіння зійде, то потрібно перемістити розсаду, якщо вона у горщику, у світле, без прямих сонячних променів місце. Якщо ж одразу сієте сухоцвіти на подвір’ї, то насамперед подбайте про помірне освітлення.

Як доглядати за сухоцвітами

Сухоцвіти – доволі невибагливі рослини та потребують мінімального догляду. Головне – дати правильний старт під час посіву рослин, про нього писали вище. Створіть для них оптимальні умови, і вони стануть прикрасою вашої подвір’я навіть пізньої осені.

Целозія/Фото: pixabay

Сонячні ділянки, але в міру, а також помірно зволожений, без застою води, ґрунт – ось те, що потрібно більшості сухоцвітів. Крім того, рослини не терплять протягів.

Не варто забувати і про універсальне добриво, яким треба поливати рослину раз на два тижні.

До речі, раніше Факти ICTV публікували пояснення флориста, чи можна поливати квіти чаєм.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-08 15:15:22