Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

З’явилися супутникові знімки полігону у Білорусі, де помітили техніку вагнерівців

Цими вихідними на військовому польовому таборі в Білорусі, було помічене посилення активності, а також прибуття транспортних засобів, схожих на ті, які використовували російські найманці ПВК Вагнера.

Про це свідчать супутникові знімки, які проаналізували журналісти The New York Times.

На кадрах видно понад десяток транспортних засобів, включаючи великі цивільні вантажівки, мікроавтобуси та легкові автомобілі.

– Вони прибули в суботу та неділю на колишню військову базу в Осиповичах, яка знаходиться приблизно в 55 милях на південний схід від Мінська. Транспортні засоби належать до тих самих типів, що й ті, які нещодавно бачили у великих колонах, деякі з них під прапорами Вагнера, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання після бунту Пригожина місцеперебування бойовиків ПВК Вагнера залишається таємницею.  

На цьому супутниковому знімку, зробленому 4 липня, біля гаражів військового об’єкту не було видно великогабаритних транспортних засобів. Супутникові знімки від 14 липня підтвердили, що активності все ще мало. Фото: Мaxar

У неділю, 16 липня біля військового містечка перебували більше десятка техніки. Фото: Maxar

– Супутникові зображення не переконливо доводять, що війська Вагнера знаходяться в таборі, але підтверджують заяви союзників України про те, що частина військ Вагнера досягла Білорусі, – зазначають журналісти.

Нагадаємо, що 23 червня глава Вагнерівців Євген Пригожин заявив, що російська армія завдала ракетного удару по тилових таборах його найманців, та оголосив про старт “маршу справедливості” та похід на Москву.

Вже 24 червня бойовики Вагнера взяли під контроль військові об’єкти Росії у Ростові-на-Дону та Воронежі. Втім коли їхня колона уже була в Московській області, Пригожин повідомив – що після переговорів із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком вагнерівці повертаються до “польових таборів”.

Фото: Maxar

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-17 10:36:37