Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський назвав три головні пріоритети саміту НАТО для України

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський у Вільнюсі заявив, що Україна присутня на саміті НАТО заради трьох речей: гарантій безпеки, запрошення до Північноатлантичного блоку та зброї.

– Я вважаю, що ми отримаємо це запрошення (до НАТО, – Ред..), коли умови безпеки це дозволять. Я хочу обговорити всі ці питання з партнерами. А головне – це гарантії безпеки для України на шляху до вступу в НАТО, – сказав він.

Зеленський наголосив, що у сьогоднішньому порядку денному Україна має три пріоритети: 

  • Перший – нові пакети підтримки для нашої армії на полі бою.
  • Друге – вважаю, це запрошення до НАТО. Потребуємо розуміння, що ми маємо це запрошення на той час, коли безпекова ситуація це дозволить. Хочемо обговорити з нашими партнерами всі ці речі.
  • І третє – ми обговоримо сьогодні гарантії безпеки для України на шляху до НАТО.

Саміт НАТО у Вільнюсі 

Генеральний секретар Єнс Столтенберг за підсумками засідання першого дня наголосив План дій щодо членства України скасували, що є хорошим знаком для нас. Проте є вимоги, які Україна має виконати і які мають погодити усі країни-члени. Лише тоді Україна зможе приєднатися до військового блоку.

Також країни-члени НАТО підтвердили свою підтримку прагнення України до членства, йдеться у підсумковій декларації. Київ отримає запрошення на вступ у блок, коли союзники погодяться й умови будуть виконані Києвом.

Володимир Зеленський, Саміт НАТО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-12 10:58:54