Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Затримати та доправити до суду: у Єврокомісії закликали країни виконати ордер на арешт Путіна

Усі країни-учасниці Міжнародного кримінального суду мають виконувати ордер на арешт Володимира Путіна, що був виданий у зв’язку із діями президента РФ та його уповноваженою з прав дитини марією Львовою-Бєловою з організації насильницької депортації українських дітей.

Про це 19 квітня у Страсбурзі заявила віцепрезидент Європейської Комісії Вера Юрова, під час пленарного засідання Європарламенту, щодо насильницької депортації українських дітей та виконання ордера Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна. 

– Більшість дій з депортації або насильницького вивезення дітей з України були здійснені в контексті акту агресії російських військових сил проти суверенітету та територіальної цілісності України, що розпочався ще у 2014 році.

На основі ордера на арешт, МКС може передавати вимогу щодо арешту та видачу до будь-якої держави або території, де вказані особи можуть бути знайдені, і вимагати співробітництва з боку цих країн з арешту та видання підозрюваних, – наголосила представниця Європейської Комісії. 

Нагадаємо, 17 березня, Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна  та уповноваженого при президенті Росії з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-19 15:00:02