Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Загибель людей через недопуск у сховище: у Києві чотирьом особам повідомлено про підозру

У Києві під процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури трьом посадовим особам районної державної адміністрації та охоронцю медичного закладу було повідомлено про підозру. Вони були затримані в рамках розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян в укриття.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

– Першому заступнику Деснянської РДА, директору медустанови та його заступнику інкримінується службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а охоронцю – залишення у небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України) , – сказано у повідомленні, опублікованому у Telegram.

Прес-служба МВС повідомляє, що поліція повідомила про підозру першій заступниці Деснянської районної державної адміністрації (за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки); директору лікарні (за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України); заступнику директора з технічних питань (за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України); охоронцю (ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України – залишення у небезпеці).

Поліцейські провели опитування очевидців, постраждалих та персонал медустанови. На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також знайшли ключі, якими можна було відкрити укриття з обох боків, зайшли у бомбосховища та переконалися, що вхідні двері справді були зачинені.

На даний момент вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Раніше в рамках слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та в медустанові, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Продовжуються слідчі дії у кримінальному провадженні. За їх результатами буде надано правову оцінку дій посадових осіб КМДА.

Нагадаємо, що в ніч на 1 червня РФ випустила по Києву десять ракет Іскандер, внаслідок чого загинули троє людей, серед них дитина. Це сталося у момент, коли вони намагалися потрапити до укриття поліклініки, але їм не відкрили.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-02 21:33:55

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 51246 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630