Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Завдали 1 млн грн збитків на облаштуванні шкіл: у Києві судитимуть посадовців

Фото: Прокуратура Києва

У Києві судитимуть посадовців Шевченківської РДА та підрядників, які наживалися на облаштуванні укриттів у школах та дитячих садочках та завдали збитків на 1 млн грн.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Судитимуть начальника та двох заступників начальника управління освіти Шевченківської районної держадміністрації у Києві, а також двох підприємців.

Їх обвинувачують у розтраті бюджетних коштів та підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, управління освіти Шевченківської РДА уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів у 54 дитячих навчальних закладах Шевченківського району на суму понад 3, 7 млн грн.

Договір із постачальником уклали попри те, що пропозиція постачальника щодо вартості меблів значно перевищувала ринкову. Це призвело до безпідставного перерахування зі столичного бюджету коштів на суму понад 1 млн грн.

На час досудового розслідування підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави на суму від 300 тис. грн до 1 млн грн. На майно фігурантів накладено арешт.

Максимальна санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Джерело: Прокуратура Києва

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-14 19:00:42