Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Жінку, що підірвалася на розтяжці врятували, переливши три літра крові

10 років вона розшукувала та повертала рідним тіла загиблих військових та цивільних, а нині сама опинилась за крок від смерті.

Лариса Борисенко – кінологиня та керівниця пошуково-рятувального загону Антарес разом із напарником – 19-річним В’ячеславом підірвалась на розтяжці на Харківщині. Під час час місії, яка мала тривати місяць, фахівці працювали на деокупованій території та повинні були відшукати тіла полеглих воїнів.

Зараз дивляться

Від смерті групу врятувало лише диво, кажуть медики.Собака вціліла, а В’ячеслав отримав поранення середньої тяжкості, а ось Ларису до дніпровської лікарні доправили в комі. Медики не їй давали жодного шансу.

Лариса вже при свідомості та посміхається – а ще кілька днів тому бригади найкращих медиків буквально боролися за її життя.

– Я вже потім лежала на землі і пам’ятаю, що було дуже боляче, хлопці  з нашої групи накладали турнікети, – розповіла Лариса Борисенко.

З великою крововтратою жінку евакуювали до Дніпра. Дихати Лариса могла лише за допомогою апарату штучної вентиляції легень, а спеціальні ліки підтримували пульс , серцебиття та тиск. Лікарі не давали жодних прогнозів – їй перелили три літри крові.

– Внутрішня кровотеча, гемоглобін – 17, маса уламків по всьому тілу, а головне – струс мозку. Залишаються уламки, які дуже вразили судини , наші лікарі ще будуть рятувати і кінцівки , але самий важкий період закінчився, – розповів лікар Сергій.

За словами самої Лариси її сталева витримка зробила своє. Вона розказала про свою роботу:

– Ми залучаємося до пошуку полеглих наших воїнів і цих, що не з миром до нас прийшли – їх також підіймаємо, бо це обмінний фонд, а ми нормальні люди з точки зору міжнародного гуманітарного права.

Місія на деокупованих територіях Харківщини мала б тривати місяць. Пропрацювати встигли всього кілька днів. Та цього вистачило, аби відшукати та повернути рідним тіло одного загиблого героя.

– Я маю повернутися, бо ми маємо унікальних собак, з унікальним потенціалом, ми розробили свою програму підготовки.  10 років свого життя я вважаю сенсом свого життя, – сказала Борисенко.

Того дня був поранений і 19-річний напарник В’ячеслав. Він у стані середньої тяжкості. Оптимістичні прогнози дають медики і Ларисі. Жінка мріє обійняти свою вівчарку Беші, яка дивом вціліла і нині чекає на хазяйку вдома.

Джерело: Єдині новини

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-01 17:11:28