Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Журналісти показали супутникові знімки бази РФ, де раніше стояв танковий полк

Журналісти-розслідувачі з проєкту Схеми зафіксували спорожнілу базу російської армії у Бєлгородській області, де раніше базувався 237-й танковий полк армії Росії.

Відповідні супутникові знімки бази росіян були опубліковані у Telegram-каналі.

Журналісти нагадали, що нещодавно аналітики з Conflict Intelligence Team (CIT) вказали на зняття з консервації Росією старої радянської техніки, щоб відправити на війну проти України застарілі танки часів Другої світової Т-54/Т-55.

Зараз дивляться

Зокрема, дослідниками були опубліковані фото ешелонів техніки РФ, яка рухалась з Далекого Сходу, що, ймовірно, свідчило про проблеми із оснащенням російських військових, вказують журналісти.

– Додатковим доказом цьому можуть бути спорожнілі військові бази в Росії. Схеми звернули увагу на одну з них, що у селі Солоті Бєлгородської області – вона розташована в 30 км від кордонів Харківської області. Там базується 237-й танковий полк армії РФ, який, за даними Міноборони України, брав участь у бойових діях в районі міста Ізюм на Харківщині, – повідомили військові.

Зазначену базу почали будувати ще у 2015 році, втім завершили лише наприкінці 2020 року.

За даними російського інформагентства РБК, до будівництва була причетна компанія Мегалайн з Санкт-Петербурга, яку пов’язують з близьким до президента Росії бізнесменом Євгеном Пригожиним, який паралельно очолює російських найманців з ПВК Вагнера.

База армії РФ у Бєлгородській області / Фото: Схеми

Схеми оприлюднили знімки бази у Солоті, зафіксовані супутником Planet Labs у період з січня 2022-го року по березень 2023-го року.

– Якщо до початку повномасштабного вторгнення Росії тут були сотні одиниць військової техніки, то станом на 23 березня 2023 її вже майже не залишилось, – зазначили журналісти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше аерокосмічна компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки Бахмута після атак Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-30 23:56:43