Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Журналістика і війна: робота медійників із Чернігівщини в гарячих точках (Відео)

6 червня професійне свято відзначають журналісти.
Це люди, які тримають інформаційний фронт нашої країни, аби кожен українець мав доступ до об’єктивної та правдивої інформації, захищеної від ворожих вкидів.

За останні кілька років журналістика України зазнала змін. Один із основних факторів – війна в країні. Вторгнення росії в 2014 році принесло чітке усвідомлення: інформація – зброя масового ураження і нею треба володіти досконало!

«Ми вже зрозуміли, що інформація – це дуже потужна зброя для багатьох. Я вважаю, нема вже таких людей, які мали б інші погляди.

З інформацією треба працювати. Недарма кажуть про інформаційний фронт та інформаційну війну, так і є.

Зараз сфера інформування України має два чіткі розгалуження – військова та цивільна журналістика. Місія у кожного своя, утім, головна умова для Перемоги України в інформаційній війні – співпраця.

 
 

 

 

«Ми приречені на співпрацю, бо ми одне без одного не можемо.

У самій назві «військовий журналіст» перше слово «військовий». Насамперед ми – солдати, ми тримаємо зброю за всіма міжнародними законами, ми комбатанти, люди військові, які мають право застосовувати цю зброю. За потреби ми перебуваємо в лавах бойових, у лавах наших Збройних Сил і за потреби виконуємо бойові завдання. Так було і тут, на Чернігівщині, коли серед перших я і мої колеги брали гранатомети і йшли куди нам було потрібно.

Якщо ж ми працюємо з цивільними журналістами, то ми їх беремо цілком – і цивільного, і журналіста. Одразу я намагаюся, наприклад, якщо ми кудись їдемо, то розповідати, занурювати в атмосферу, в якій ми будемо працювати.

Я вважаю, що люди мають знати більше. Журналісти цивільні для того і є, щоб порушувати проблемні питання. Не завжди все гаразд. У будь-якій сфері, в Україні, зокрема і в Збройних Силах, трапляються випадки суб’єктивні, журналісти цивільні працюють, аби висвітлювати проблемні питання», — пресофіцер ОК «Північ» Вадим Мисник.

Із початком російського вторгнення до України задля інформаційної безпеки населення було розроблено й узгоджено низку правил роботи для представників преси. Саме ці журналістські закони гарантують чистоту інфопростору нашої країни. І саме за ними зараз працюють свідомі представники професії.

Звісно, доступ до інформації у країні, в якій триває війна, частково обмежений, адже її може використовувати ворог для своїх цілей, таким чином сіючи паніку та розбрат. Утім, щойно Україна переможе, журналісти та суспільство постануть перед великим обсягом важливої інформації, що був раніше недоступний.

«Велике поле для роботи буде. Ми маленький відсоток зараз встигаємо писати про ті героїчні вчинки, тих героїчних людей, які творять нашу Перемогу», — пресофіцер ОК «Північ» Вадим Мисник.

Вітаємо воїнів інформаційного фронту з професійним святом. І звісно, бажаємо, аби день, коли кожен із вас зможе оголосити своїм читачам, слухачам і глядачам про Перемогу України, настав якомога швидше.

 

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn

Джерело: mynizhyn.com
2023-06-06 14:05:28