Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Життя перетворилося на муки: у Львові врятували чоловіка, який страждав на патологію кишківника

Фахівці лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова провели хірургічне лікування чоловіка, який страждав від важкої патології кишківника, що, зрештою, призвела до завороту кишок і непрохідності.

Про це співробітники клініки повідомили на своїй сторінці у Facebook.

– Про те, що вада кишківника в нього вроджена, 39-річний Дмитро дізнався два роки тому, коли звернувся по медичну допомогу. Скаржився на метеоризм і погані випорожнення, – пишуть медики.

Тоді лікарі діагностували дольохосигму – подовження сигмовидної кишки. У нормі її довжина – до 40 см, у Дмитра ж – близько 70 см. За статистикою, кожна четверта людина має подовжену сигмовидну кишку. І в 90% випадків ця патологія ніяк себе не проявляє протягом життя.

Медики запропонували Дмитру різні варіанти лікування, зокрема й хірургічне втручання. Від операції хворий відмовився і обрав консервативне лікування: спеціальну дієту і таблетки.

Утім, періодично його стан загострювався і він знову йшов до лікаря. Чергова терапія приносила лише тимчасове полегшення.

Два тижні тому Дмитру скрутило живіт, як ніколи раніше. Метеоризм був такий сильний, що вже не допомагали жодні таблетки. А кожен рух відгукувався нестерпним болем у животі. Він навіть не міг зав’язати шнурки без сторонньої допомоги.

Дмитро зрозумів, що цього разу все набагато серйозніше і звернувся по допомогу до лікарні Святого Луки.

Тут фахівці з’ясували причину гострого стану: подовжена кишка утворила петлі, призвела до завороту кишок і непрохідності. Виник високий, небезпечний для життя, ризик інтоксикації. Тому Дмитро зважився на операцію.

Щоб стабілізувати та полегшити стан пацієнта, хірурги спочатку провели колоноскопію. А згодом виконали лапороскопічну операцію: через невеликі розрізи підшили до передньої черевної стінки петлі кишки, щоб вони надалі не заплутувалися.

Операція тривала півтори години і пройшла успішно.

Дмитро вже вдома. Він чудово почувається і радіє, що нарешті може їсти без страху, що з’явиться дискомфорт чи біль.

Дмитро відверто розповідає про пережите, щоб інші люди з подібними проблемами не терпіли болю і не соромилися звертатися по медичну допомогу.

Джерело: Перше медоб’єднання Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-02 10:53:25