Експерти пояснили, чому гарбузове насіння стане чудовим доповненням раціону
Експерти Служби сільськогосподарських досліджень Міністерства сільського господарства США розповіли, чому насіння гарбуза стане чудовим доповненням здорового щоденного раціону.
– Гарбузове насіння містить складні вуглеводи з низьким глікемічним індексом (ГІ). Це означає, що воно забезпечує плавне підвищення і зниження рівня глюкози в крові, – пояснюють фахівці.
За їхніми словами, гарбузове насіння – чудове джерело високоякісних білків і харчових волокон, що допомагає підтримувати здоров’я кишківника, сприяє повільному перетравленню та засвоєнню вуглеводів.
Серед інших корисних властивостей гарбузового суперфуду:
- зменшення ризику серцево-судинних захворювань: насіння гарбуза містить моно- і багатонасичені жирні кислоти, такі як олеїнова кислота і лінолева кислота, які знижують рівень поганого холестерину в крові та покращують здоров’я серця;
- поліпшення здоров’я простати: насіння гарбуза містить речовину палмітинову кислоту, яка може допомогти зменшити ризик розвитку простатиту і раку простати;
- підвищення рівня енергії: насіння гарбуза багате на білок і залізо, які можуть допомогти збільшити рівень енергії та зменшити відчуття втоми;
- поліпшення здоров’я кісток: насіння гарбуза містить мінерали, такі як магній, цинк і мідь, які допомагають зміцнити кістки і запобігають розвитку остеопорозу.
Гарбузове насіння може бути корисним доповненням до раціону, щоб підтримувати здоров’я і запобігати розвитку різних захворювань, резюмують експерти.
Джерело: FDC
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-07 15:25:59