Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

До 90% окупантів зараз нищать ракетні війська та артилерія ЗСУ – Генштаб

Фото: Міноборони

На нинішньому етапі війни близько 90% російських окупантів вдається знищувати завдяки роботі ракетних військ та артилерії Збройних сил України.

Про це розповів начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ, полковник Сергій Баранов.

Він пояснив, що саме артилеристи визначають, як завдати вогневого удару по ворогу, щоб не зачепити своїх побратимів та забезпечити найкращий результат.

– На сьогодні близько 90% знищених російських окупантів — робота ракетних військ та артилерії, – наголосив Баранов.

Він пояснив, що такий результат став можливим завдяки навченості українських воїнів, запровадженню автоматизованої системи управління вогнем та застосуванню сучасної західної зброї.

Баранов уточнив, що ЗСУ змогли сформувати далекобійний “вогневий кулак”.

– Завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ми скомбінували і створили далекобійний “вогневий кулак”, який б’є настільки потужно та влучно, що росіяни вже не мають змоги вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу, – зазначив полковник.

При цьому українські артилеристи постійно адаптуються, вигадують нові способи та методи вогневого ураження, вдосконалюють зброю, боєприпаси, навички та вміння, щоб наблизити перемогу у війні.

Як відомо, днями українські військові завдали удару по скупченню окупантів у Скадовському районі (Херсонська область). Знищено живу силу ворога, пускові установки зенітно-ракетних комплексів С-300, склад з безпілотниками.

Загалом від початку повномасштабної війни ЗСУ ліквідували близько 241 330 окупантів, з них 640 – лише за минулу добу.

Джерело: Military Media Center

Війна в Україні, ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-22 16:44:27