Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Джордж Клуні закликав ліквідувати ПВК Вагнер: Вбивають жінок і дітей

Голлівудський актор Джордж Клуні закликав знищити ПВК Вагнер. Зірка звинуватила найманців у терорі, закликаючи Західні країни об’єднатися заради цього завдання.

Про це Клуні розповів в інтерв’ю журналу The Economist. Актор є одним із засновників компанії The Sentry, яка бореться зі спонсорами збройних конфліктів в Африці. Не секрет, що бійці Вагнер побували і там, отримуючи вигоду від місцевого золота та алмазів.

В інтерв’ю Джордж розповів про криваві методи роботи найманців – вони вбивають свідків, зокрема жінок і дітей.

– Вони не залишають свідків – співробітники фонду The Sentry опитали солдатів і ополченців, які перебували в підпорядкуванні Вагнера. Вони розповіли, що їх вчили катувати, зокрема відрізати кінцівки, душити і спалювати живцем. Подібні випадки спостерігалися в Лівії, Малі, Судані та інших країнах, які відповідали інтересам Росії, – заявив актор.

Щоправда, про ситуацію в Україні артист так і не згадав. Клуні також назвав російську ПВК вірусом, який потрібно знищити. Для цього потрібно ЄС, США та іншим країнам запроваджувати санкції та притягнути до відповідальності винних.

Раніше мольфар розкрив, чи буде Путін ліквідувати Пригожина на тлі нещодавнього конфлікту ПВК з МО Росії. Макс Гордєєв вважає, що всі ці публічні сварки можуть бути ретельно спланованими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-19 11:08:14