Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В ISW назвали головний мотив росіян зруйнувати Каховську ГЕС

Фото: Факти ICTV

Російське командування не подумало про наслідки руйнування дамби Каховської ГЕС і було занадто стурбоване українським контрнаступом.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Повінь від руйнування греблі Каховської ГЕС зруйнувала багато російських польових укріплень першої лінії, які окупанти хотіли використати для захисту від атак ЗСУ.

Швидка повінь, ймовірно, змусила російських військових і техніку, зосереджених в Олешках і Голій Пристані, відступити. Раніше армія РФ використовувала ці позиції для обстрілу Херсона та інших населених пунктів на правому березі Дніпра.

За словами речниці Південного оперативного командування Наталі Гуменюк, росіяни перемістилися на відстань від 5 до 15 км від зони повені. Тепер російська артилерія не діставатиме до деяких населених пунктів на правому березі, які вони раніше атакували.

Також повінь знищила російські мінні поля вздовж берега – на кадрах видно, як міни вибухають у паводковій воді.

Раніше окупаційний голова Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що руйнування греблі ГЕС вигідне для російської оборони, оскільки ускладнить просування українських військ через Дніпро. Аналітики вказують, що Сальдо ігнорує втрату першої лінії російської оборони. Також невідомо, скільки важкої техніки втратила РФ від повені.

Війна в Україні, Каховська ГЕС

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-08 07:45:27

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630