Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Інституті раку реабілітуватимуть пацієнтів з онкологією та військовими травмами

У Національному інституті раку готують до відкриття реабілітаційне відділення для пацієнтів з онкологією та військовими травмами. На реалізацію проєкту благодійний фонд Запорука спрямував 2,8 млн грн

За три місяці заплановано реконструювати зал фізичної терапії площею 100 м.кв, а також відремонтувати й облаштувати кабінети для відновлення й тренування ходи, для індивідуальних і групових занять, для підвісної терапії та занять на тренажерах, а також просторий санвузол, обладнаний для людей з інвалідністю.

За словами засновниці та президента БФ “Запорука” Наталії Оніпко, унікальність проєкту в тому, що це буде перше в Україні реабілітаційне відділення при онкологічному медзакладі.

Зараз дивляться

До складу мультидисциплінарних команд увійдуть лікар фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи та асистенти. Фахівці супроводжуватимуть пацієнтів із перших днів післяопераційного періоду та працюватимуть над їхнім відновленням.

Відомо, що нове відділення дасть доступ до професійної реабілітації 60 пацієнтам щодня. Відкриття планується в червні цього року.

Реабілітаційна допомога надаватиметься безоплатно в рамках пакетів підтримки Національної служби здоров’я України.

Джерело: БФ Запорука

Фото: БФ Запорука

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-31 12:05:53