Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Віра в лідерство Путіна похитнулася. Російська еліта засмучена перспективами у війні – Bloomberg

Російську еліту охопила зневіра щодо перспектив війни російського диктатора Володимира Путіна проти України.

Про це пише Bloomberg з посиланням на сімох осіб, знайомих із ситуацією.

Зазначено, що багато представників політичної та ділової еліти РФ втомилися від війни і хочуть, щоб вона припинилася, хоча і сумніваються, що Путін зупинить бойові дії. Попри те, що ніхто не бажає протистояти Путіну, вторгнення похитнуло абсолютну віру в його лідерство.

За словами двох джерел, найсприятливішою для РФ перспективою були б переговори наприкінці року, які перетворили б конфлікт на заморожений і дозволили б президенту РФ проголосити піррову перемогу, зберігши частину захопленої української території.

– Еліта перебуває в глухому куті: вони бояться стати цапами-відбувайлами за безглузду війну. Дійсно дивно, наскільки широкого поширення серед російської еліти набуло уявлення про шанс, що Путін не виграє цю війну, – сказав Кирило Рогов, колишній радник російського уряду, який залишив країну після вторгнення.

Зростаючий розпач, найімовірніше, посилить пошуки винних у вторгненні, яке вже спричинило запеклі суспільні розбіжності між прихильниками жорсткої лінії і російським міністерством оборони.

– Навіть ті, хто підтримує вторгнення та хоче посилити боротьбу проти України, розчарувались у перспективах Росії у війні, яка мала завершитися за кілька днів і зараз триває 16-й місяць, – вказує видання.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що російська еліта починає відвертатися від кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-08 11:39:02

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630