Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Винищувачі F-16 допоможуть Україні збивати до 100% російських ракет і дронів – Ігнат

Фото: Факти ICTV

Багатофункціональні винищувачі F-16, які сподівається отримати Україна, допоможуть наблизити до 100% кількість знищених під час атак РФ крилатих ракет і дронів.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю РБК-Україна.

Він уточнив, що цей літак здатний вражати крилаті ракети, дрони, ворожу авіацію, однак не балістичні ракети.

– Він може прикрити небо від дронів-камікадзе та крилатих ракет, тобто приблизити відсоток збиття до 100. Зараз ми маємо 70-80% – це при сильних російських атаках, з F-16 цей показник може збільшитися до максимального, – наголосив Ігнат.

Речник додав, що F-16 також дозволять українським військовим застосовувати більш дешеві ракети і не витрачати ті, що призначені до комплексів протиповітряної оборони.

Як зазначив Ігнат, “призначення великого ППО доволі серйозне”: сучасні зенітні ракетні системи мають захистити небо над Україною від авіації РФ, а також великі міста та стратегічні для держави об’єкти.

Ігнат спрогнозував, що Україна зможе контролювати небо над тимчасово окупованими територіями, коли Повітряні сили ЗСУ отримають більше сучасних систем ППО та літаки F-16.

– При грамотних діях, при підтримці наземного ППО, наприклад, Patriot, NASAMS, IRIS-T чи інших систем, це призведе до того, що ми контролюватимемо повітряний простір над окупованою територією. Не буде принаймні жодного тотального контролю росіян над Запорізькою чи іншими областями, – пояснив речник.

За його словами, якщо ЗСУ на початку отримають хоча б одну ескадрилью F-16, це вже допоможе прикривати ті чи інші напрямки.

Джерело: РБК-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-21 13:05:25