Україна і світ
Варення з полуниці: п’ятихвилинка рецепт
Полуничне варення – популярна солодка консервація.
Щоліта господарі заготовують ягоди полуниці на зиму у вигляді джему. Кількість рецептів такої страви не має меж. Особливу перевагу надають полуничному варенню-п’ятихвилинці. Його приготування відрізняється від класичного своєю простотою і терміном настоювання.
Як приготувати варення з полуниці п’ятихвилинка – розповідають Факти ICTV.
Як приготувати з полуниці варення-п’ятихвилинку
Інгредієнти
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 400 г.
Спосіб приготування
- Помийте полуницю і видаліть плодоніжки.
- Викладіть ягоди в глибокий посуд і засипте цукром.
- Залиште в холодильнику на 5-6 годин.
- Зацукровану полуницю покладіть у каструлю.
- Перемістіть на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
- Зніміть піну і продовжуйте кип’ятити вже на сильному вогні протягом 5 хвилин.
- Розлийте варення в стерилізовані банки і щільно зачиніть кришками.
- Переверніть банки кришками донизу й остудіть.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-25 12:45:06