Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Варення з полуниці: п’ятихвилинка рецепт

Полуничне варення – популярна солодка консервація.

Щоліта господарі заготовують ягоди полуниці на зиму у вигляді джему. Кількість рецептів такої страви не має меж. Особливу перевагу надають полуничному варенню-п’ятихвилинці. Його приготування відрізняється від класичного своєю простотою і терміном настоювання.

Як приготувати варення з полуниці п’ятихвилинка – розповідають Факти ICTV.

Як приготувати з полуниці варення-п’ятихвилинку

фото: Unsplash

Інгредієнти

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 400 г.

Спосіб приготування

  1. Помийте полуницю і видаліть плодоніжки.
  2. Викладіть ягоди в глибокий посуд і засипте цукром.
  3. Залиште в холодильнику на 5-6 годин.
  4. Зацукровану полуницю покладіть у каструлю.
  5. Перемістіть на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
  6. Зніміть піну і продовжуйте кип’ятити вже на сильному вогні протягом 5 хвилин.
  7. Розлийте варення в стерилізовані банки і щільно зачиніть кришками.
  8. Переверніть банки кришками донизу й остудіть.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-25 12:45:06