Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вагнерівці розширюють свій вплив на території Білорусі – ЦНС

Приватна військова компанія Вагнер розширює та посилює процес окупації Білорусі, спираючись на підтримку білоруського правителя Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє український Центр національного спротиву із посиланням на інформацію, отриману від білоруського підпільного руху.

– ПВК Вагнер розширює сферу свого впливу на території Білорусі, отримуючи при цьому повну підтримку з боку діючого автократичного режиму О.Лукашенко, – йдеться у повідомленні.

Так, ЦНС стало відомо про підтвердження прибуття в населений пункт Осиповичі Могильовської області Білорусі близько 240 осіб, 40 вантажних автомобілів та великої кількості озброєння з метою проведення тренувань та злагодження підрозділів ПВК Вагнер.

При цьому зазначається, що місця проживання даного угрупування розташовані в населеному пункті Цель, що знаходиться в 20 км від н.п. Осиповичі.

Перед цим білоруський моніторинговий проєкт Беларускі Гаюн повідомляв, що зранку суботи у Білорусі була помічена колона легкових і вантажних автомобілів з номерами “ДНР/ЛНР”, на яких, як повідомляється, приїхали найманці ПВК Вагнер.

Своєю чергою українські прикордонники зафіксували формування ворожих угруповань, які б могли спробувати вдертися в Україну. Також був зафіксований рух найманців ПВК.

Примітно, що Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що африканські інструктори ПВК Вагнер також прибули на полігони в Білорусь.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-15 17:43:45