Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Більше камер та онлайн-запис: в Україні змінять процес складання на водійські права

В Україні зміниться процедура складання іспитів та отримання водійських прав. У МВС розкрили подробиці майбутніх нововведень.

Про це заявив начальник СЦ МВС Микола Рудик.

– Безпека на дорозі – один із напрямів діяльності Головного сервісного центру МВС. Ми активно працюємо над удосконаленням усіх процесів під час складання іспитів – з технічним прогресом рухаємося і ми. Цього року перед нами стоїть завдання змінити процедуру складання іспитів у сервісних центрах – виключити фактор впливу екзаменаторів або сторонніх осіб на результати іспитів, а також розширити інструменти для оскарження результатів. Прозорість складання іспитів – це те, чого хоче суспільство і те, що ми маємо забезпечувати, – зазначив Рудик.

Так, уже до кінця 2023 року зміни зроблять процес отримання посвідчення простішим і прозорішим.

Наприклад, записатися на іспит можна буде онлайн – тепер не потрібно стояти в чергах.

Навіть якщо оцінка не влаштує майбутнього водія, у нього буде значно більше часу, щоб оскаржити результати – замість 3 днів тепер на це дається 30 днів.

Змінили також і систему відеофіксації – це стосується як класів, де складається теорія, так і авто, в яких відпрацьовують практичні вміння. Так, тепер за учнями стежитимуть 4 перехресні камери в кімнатах, а також два відеореєстратори в авто.

Після складання на водійське посвідчення можна переходити до придбання транспорту – в Україні і для цього процесу внесли зміни. Так, уже з 11 травня можна придбати авто разом із номерами. Послуга безкоштовна, але тільки для базових номерних знаків. За іменні або унікальні доведеться платити повну вартість.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-19 16:12:45