Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Білоруський аналітик прокоментував стан здоров’я Лукашенко після параду у Москві

Те, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко захворів, є абсолютно очевидним, проте з боку влади країни не було жодних заяв з приводу цього.

Про це в ефірі Єдиних новин заявив білоруський політичний аналітик Артем Шрайбман.

– Жодних коментарів (білоруської влади, – Ред.) не було і більше того дивно було для всіх ще й те, що коли він приїхав до Мінська ввечері цього дня, він з’явився на білоруському параді, але не виступав всупереч традиціям кожного року. Він стояв поруч і передав слово міністрові оборону, який від його імені зачитав святкове звернення.

Очевидно всім, що він захворів, що це якась проблема зі здоров’ям. Тому що навіть у Москві на параді, коли пострадянські лідери намагалися покласти квіти, вірніше пройти від одного місця до іншого, Лукашенко не зміг пройти з ними і 300 метрів і йому знадобився golf car для цього, – каже аналітик.

За його словами, Лукашенко не міг не приїхати на парад через тиск диктатора Кремля Володимира Путіна.

– Було видно, що чомусь для Путіна саме цей парад є особливим. Напевно, для того, щоб показати, що все гаразд, що ніхто не боїться проводити такі заходи після атаки дронами на Кремль. І він особисто, Путін, обдзвонював перед парадом центральноазіатських лідерів, запрошував їх. Вони самі ще два-три тижні до параду не мали наміру нікуди їхати, але потім різко змінили свої плани.

Так от, якщо такий тиск був щодо центральноазіатських країн, які не настільки залежні від Путіна, як Лукашенко, то у випадку з Лукашенком тут сумнівів немає, що вибору у нього ніякого не було, що хоч хворий, хоч у комі, треба було б там бути, – зазначив Шрайбман.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-11 12:25:52