Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Буча має стати символом справедливого покарання РФ за воєнні злочини – Зеленський

У Києві відбувся Бучанський саміт за участю лідерів країн-партнерів України у річницю звільнення Бучі від російських військ. Саме Буча має стати символом справедливого покарання за вчинене Росією повномасштабне зло.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав, звертаючись до учасників Бучанського саміту. На його думку, російський диктатор Володимир Путін має відповісти за скоєні воєнні злочини.

– У майбутньому, коли зло обовʼязково буде покарано, ми можемо думати про те, що Буча може бути одним із тих майданчиків, які можуть стати фундаментом для вироку, для трибуналу проти агресії Російської Федерації, всього того горя, яке ці люди, президент Путін, його коло й усі ці страшні терористи, принесли на нашу землю, – зазначив він.

На думку президента, кожен російський воєнний злочинець має відповісти за свої агресивні дії. Зеленський наголосив, що російська армія зробила зло в Бучі – вона несе всюди, куди приходить. На всіх окупованих українських територіях солдати РФ системно скоюють геноцид, тому агресору необхідно постати перед судом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз дивляться

– Хай це відбудеться в ім’я кожного, хто загинув від рук російських воєнних злочинців. Це відбудеться в ім’я кожної української дитини, чиє життя було забране російським терором. Це відбудеться в ім’я цінностей світу, на яких побудоване міжнародне право і які мають діяти – ефективно діяти завжди та всюди на землі, – переконаний президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-01 02:03:18