Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Британець вижив завдяки дивній операції, коли ампутовану ступню пришивають задом наперед

Рідкісну операцію, що має назву ротаційна пластика, запропонували юному Ібрагіму Абдулрауфу, коли надій на порятунок залишалося зовсім мало – у хлопця діагностували рак кістки.

Лікарі Королівської ортопедичної лікарні вважали, що це єдиний шанс врятувати життя і все-таки залишити юнаку частину ноги.  Під час операції йому ампутували середину кінцівки і пришили її нижню частину – стопу – задом наперед. Тобто, вивернули її на 180 градусів.

14-річний Ібрагім Абдулрауф потрапив до відділення невідкладної допомоги після того, як гравець суперників застосував до нього жорсткий прийом під час футбольного матчу. Хлопець упав і ледь добрався додому. Наступного дня прокинувся від нестерпного болю в нозі.

Підлітка доставили до лікарні Хартлендс у Бірмінгемі, там йому діагностували якусь інфекцію і залишили у клініці на шість тижнів.

Лише додаткові обстеження допомогли встановити правильний діагноз. І він був невтішним – рак кістки.

Якби він чи його рідні відмовилися тоді від ротаційної пластики, хлопець наражався на ризик швидкого поширення раку кісток на інші органи.

– Я погодився, але не міг собі уявити, що побачу себе таким собі Франкенштейном з ногою задом наперед, – згадує юнак, якому зараз уже 22 роки.

На щастя, операція пройшла успішно, і після серії щоденних вправ і трьох виснажливих років фізичної терапії Ібрагім знову може ходити.

– Я дуже вдячний лікарям за те, що взмозі сам про себе подбати. Ротаційна пластика дає можливість контролювати ногу самостійно, – запевняє Ібрагім.

Джерело і фото: Daily Star

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-06 19:07:08