Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бої за Бахмут – 11 травня 2023 – останні новини

Збройні сили України можуть використати для обмежених контратак у районі Бахмута тяжіння російського командування до розміщення вже двічі розгромлених на цьому напрямку формувань та виснажених сил приватної військової компанії Вагнера.

Таке припущення зробили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Саме чималі проблеми з боєздатністю, на переконання експертів, значно обмежують здатність росіян захищатися від виснажливих локальних контратак ЗСУ в районі Бахмута.

Зауважимо, що напередодні командир Азова Андрій Білецький підтвердив розгром під Бахмутом 6 та 8 роти 72 окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ.

За його словами, зазнав чималих втрат, рятуючи прорив фронту, і 3 штурмовий загін ПВК Вагнера.

– 72 окрема мотострілецька бригада є символом регулярних проблем із формуванням сил в армії РФ, – наголошують в ISW.

Сформована в серпні 2022 року у складі 3 армійського корпусу бригада, імовірно, була розгромлена під час контрнаступу в Харківській області, а потім її вцілілі підрозділи після перекидання на Південь зазнали втрат під час контрнаступу ЗСУ ще й там.

– ISW не може підтвердити, куди передислокували 72 бригаду після відведення російських військ із західного (правого) берега Дніпра, але дуже ймовірно, що будь-які підрозділи 72 бригади, які донедавна дислокувалися в районі Бахмута, повною мірою не діють, – зауважують експерти.

До слова, один із російських блогерів, посилаючись на командира ПВК Вагнера, який діяв у районі Бахмута, заявляв, що нібито виведення 72 бригади стало результатом серйозного непорозуміння між командуванням бригади та ПВК Вагнера.

Тож, певні аналітики Інституту вивчення війни, росіянам у районі Бахмута для ефективних оборонних операцій стають на заваді проблеми, пов’язані зі спеціальними зобов’язаннями різних угруповань, поряд з очевидними провалами командування й управління.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 442-гу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Фото: ГУР

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-11 12:16:04