Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Борчині Грушина-Акобія та Коляденко здобули золоті медалі на Євро-2023

Україна виборола дві золоті медалі у жіночих змаганнях на чемпіонаті Європи-2023 з боротьби, який відбувся у Загребі (Хорватія).

Перше золото виборола Аліна Грушина-Акобія у вазі до 57 кг. У фіналі 23-річна борчиня здобула переконливу перемогу над азербайджанкою Жалу Алієвою з рахунком 10:0.

Ще одне золото у скарбничку збірної синьо-жовтих принесла Ірина Коляденко у категорії до 62 кг, яка у фіналі здолала норвежку Грейс Буллен (9:6).

Перемога дозволила Коляденко повернути собі звання чемпіонки Європи, яке вона вперше виборола 2021 року. Минулого року Ірина пропустила турнір через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Загалом жіноча команда України виборола шість медалей. Раніше три срібла принесли Оксана Лівач (категорія – до 50 кг), Юлія Ткач-Остапчук (до 59 кг) та Алла Белінська (до 68 кг). А бронзової медалі удостоїлася Тетяна Сова-Ріжко у вазі до 65 кг.

Ці нагороди дозволили  українкам виграти медальний та командний заліки. У медальному заліку наша команда випередила Румунію та Болгарію, а у командному Туреччину та Болгарію.

Загалом Україна на ЧЄ-2023 виборола вже дев’ять медалей. У чоловіків єдине золото виборов Василь Михайлов у вазі до 79 кг. Бронзові медалі взяли Ерік Арушанян (до 65 кг) та Ігор Никифорук (до 70 кг).

Боротьба, Чемпіонат Європи

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-22 12:42:13