Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Боротьба зі сміттєзвалищами в Ніжині: комунальники на передовій

Ніжин, як і багато інших міст України, зіштовхується з проблемою недбалого ставлення до сміття. Більшість мешканців свідомі про необхідність цивілізованого поводження з відходами, але на жаль, велика кількість людей ігнорує ці правила. Їм здається, що просто викинути сміття – це вирішення проблеми, і байдуже, яким чином ці відходи потім забиратимуться.

На жаль, така байдужість мешканців призводить до того, що навколо сміттєвих майданчиків міста з’являються стихійні сміттєзвалища. Території, які повинні бути охайними чистими, перетворюються на смітники. Комунальникам приходиться використовувати лопати, мітли та спецтехніку, щоб очищати ці території від відходів, особливо від сміття яке належить до категорії “Сад-город”.

Кожного робочого ранку, а іноді й у вихідні дні, до міста виїжджають бригади працівників комунального підприємства “Виробниче управління комунального господарства”, які займаються ліквідацією та зачищенням стихійних сміттєзвалищ. У склад кожної бригади входить трактор навантажувач або екскаватор, вантажний автотранспорт та працівники з благоустрою.

Процес ліквідації стихійно зваленого сміття відбувається послідовно, мікрорайон за мікрорайоном. “Круча, Магерки, Мигалівка, Овдіївка, Щербинівка, Бабичівка, Галатівка, Гуньки” – жоден з цих районів не залишається поза увагою комунальників з “ВУКГ”. Вони виконують свою роботу, щоб повернути природну красу цих місць та забезпечити належні умови для життя мешканців.

Очищення територій від стихійного сміття – це важка та необхідна робота, яка вимагає зусиль і коштів. Однак, вона не є повноцінним рішенням проблеми. Щоб досягти дійсної зміни, необхідно звернути увагу на підвищення екологічної свідомості серед населення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Громада має зосередитися на популяризації екологічних цінностей та активній освіті щодо відповідального поводження зі сміттям. Лише спільними зусиллями мешканців, влади та комунальних служб можна досягти значних змін у боротьбі зі стихійними сміттєзвалищами та створити екологічно чисте та охайне середовище для всіх ніжинців.

Unenizh.org.ua
2023-06-07 14:59:04