Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Байден підписав закон, що робить можливим збільшення держборгу США

Президент США Джо Байден у суботу, 3 червня, підписав законопроєкт, що призупиняє дію стелі держборгу США в розмірі $31,4 трлн, запобігаючи тим самим першому в історії дефолту.

Як пише Reuters, цьому передувало ухвалення відповідного проекту закону з боку Палати представників і Сенату Конгресу США.

Американське Міністерство фінансів попередило, що воно не зможе оплатити всі свої рахунки 5 червня, якщо Конгрес США не вживе жодних дій до того часу.

Байден підписав законопроєкт у Білому домі через день після того, як назвав його двопартійним тріумфом.

– Було вкрай важливо досягти угоди, і це дуже хороша новина для американського народу. Ніхто не отримав усього, чого хотів. Але американський народ отримав те, що йому було потрібно, – сказав Байден у п’ятницю.

Палата представників, контрольована республіканцями, проголосувала 314 голосами проти 117 за схвалення законопроєкту, а Сенат, контрольований демократами, проголосував 63 голосами проти 36.

У п’ятницю агентство Fitch Ratings заявило, що кредитний рейтинг США “ААА” залишиться під негативним контролем, незважаючи на угоду, що дозволить уряду виконати свої зобов’язання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-03 22:24:41