Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Атаки РФ на Київ – в ГУР спрогнозували, чого очікувати далі

Фото: Факти ICTV

Країна-агресор Росія не зможе зберігати нинішню частоту та інтенсивність ракетних атак на Україну. Йдеться, зокрема, про удари по Києву.

Про це розповів в одному з інтерв’ю представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

– Спроба активна, масова, безпрецедентна – стільки Кинджалів та Калібрів за раз, але значною мірою це “показові виступи”. Так часто і з такою ж інтенсивністю й кількістю повторювати подібні “вистави” росіяни не зможуть, – наголосив він.

Юсов нагадав, що після провалу зимового ракетного “бліцкригу”, коли окупанти безуспішно пробували знищити нашу енергосистему, занурити Україну в блекаут та посіяти паніку серед українців, РФ змінила тактику ракетних ударів. Тепер вона спрямована на ускладнення та зрив планів ЗСУ зі звільнення територій.

Юсов додав, що для російських терористів пріоритетною ціллю є ураження Києва.

– Київ, який чинить опір, який відігнав від себе новітню орду, залишається нескореною ціллю для агресора. Тому небезпека залишається, – зазначив представник ГУР.

Водночас він звернув увагу, що Повітряні сили ЗСУ успішно освоїли та застосовують західні системи ППО, демонструючи високі результати у знищенні ворожих ракет та дронів. І це нівелює чергову ракетну активізацію РФ.

– Ворог хотів би показати, що їхня зброя “аналоговнєт” може щось зробити з українським військом і західною зброєю. Але виходить, що ні. Скільки обстрілів поспіль ― фактично всі цілі збиваються, – заявив Юсов.

Він пояснив, що чергову хвилю терору РФ використовує для поширення пропаганди про начебто знищення чи ушкодження західних систем озброєння в Україні.

Як відомо, в ніч на 30 травня РФ здійснила вже 17-ту від початку місяця атаку на Київ, запустивши дрони-камікадзе Shahed (Шахед).

Загалом окупанти запустили з півночі та півдня 31 безпілотник. Українські військові знищили 29 із них.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-30 20:42:12

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630