Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Анналена Бербок прокоментувала можливий арешт Путіна у ПАР

Очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала до виконання ордеру на арешт диктатора Володимир Путіна у Південно-Африканській Республіці.

Її запитали, чи очікує вона, що влада ПАР заарештує Путіна, якщо він поїде на саміт БРІКС у Йоганнесбурзі. Коментуючи це, вона сказала, що міжнародне право щодо цього чітке.

— Міжнародне право ясно дає зрозуміти: воєнних злочинців, тих, хто несе відповідальність за ведення агресивних воєн, зрештою буде притягнуто до відповідальності, – відповіла Бербок.

За її словами, дискусія про можливий арешт Путіна дала зрозуміти, що війна в Україні – це не локальний конфлікт, і Путіну “вже не так просто брати участь у міжнародних конференціях”.

— Це ще раз робить очевидним, що ця агресивна війна з боку Росії не є суто європейською справою, а торкається всього світу, – додала глава МЗС ФРН.

Нагадаємо, у березні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Путіна та уповноваженого з прав дитини у РФ Марії Олексіївни Львової-Бєлової. Формально всі країни-підписанти Римського статуту зобов’язані виконати ордер, якщо Путін з’явиться в їхній юрисдикції.

У ПАР повідомили, що Путін отримав запрошення на саміт БРІКС, який запланований у серпні у Йоганнесбурзі.

Джерело: Deutsche Welle

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-02 21:04:06

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 51246 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630