Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Американські законодавці закликали Росію негайно повернути депортованих українських дітей

Члени Конгресу США на засіданні комітету із закордонних справ засудили депортацію українських дітей і внесли відповідну резолюцію в Палаті Представників і в Сенаті.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначено, що такі слухання допомагають знайти нові важелі й способи притягти до відповідальності винних.

– Учасники засідання навели факти, коли окупанти буквально виривали дітей із сімей, відвозили до таборів, де вони живуть у нелюдських умовах. У місцях перебування на них тиснуть пропагандою. У такий спосіб намагаються перевиховати та примусити до покори. Це не лише воєнний злочин, це ознака геноциду і спроба стерти саму ідентичність нації, – йдеться у повідомленні.

За словами конгресменів, виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна за цим звинуваченням – це перший із багатьох важливих кроків для притягнення вищого політичного керівництва РФ до відповідальності.

– Ця резолюція має продемонструвати, що американський народ підтримує прагнення українців боротися за свою демократію та повернення цих дітей до їхніх домівок, – наголосили американці.

За даними Європарламенту, кількість викрадених окупантами українських дітей, яких примусово депортували на територію Російської Федерації, може становити від 16 до 300 тис.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-23 15:41:53