Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ада Роговцева створила петицію, в якій запропонувала перейменувати одну з вулиць Києва на честь воїна Да Вінчі

Акторка театру і кіно Ада Роговцева запропонувала перейменувати одну з вулиць Печерського районі Києва на честь загиблого воїна Дмитра Коцюбайла, відомого під псевдо Да Вінчі.

Роговцева створила петицію, в якій зазначила, що Київ має вшановувати героїв, які віддали своє життя за Україну. Вона наголосила, що вулиця Німанська в Печерському районі столиці названа на честь річки Німан, що протікає Калінінградською областю Росії, що зараз неприпустимо.

– Російські топоніми не повинні бути шановані в міському просторі столиці України… Я пропоную перейменувати вулицю Німанську на честь легендарного комбата 67-ї окремої механізованої бригади, керівника батальйону Вовки Да Вінчі Дмитра Коцюбайло Да Вінчі, – написала Ада Роговцева.

На петицію акторки вже відреагувала кохана загиблого героя Аліна Михайлова. У Telegram-каналі вона подякувала Роговцевій і закликала українців підтримати відповідну ініціативу.

– Я щиро вдячна Аді Миколаївні за цю ініціативу і повністю її підтримую. Дякую всім, хто вже два місяці запитував мене про вулицю Дмитра Коцюбайла або навіть реєстрував подібні петиції, звертався до влади. Це саме та петиція, яку я прошу вас підтримати, – написала Аліна.

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня в бою під Бахмутом. Йому було 27 років.

Фото: Ада Роговцева

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-08 12:58:28