Україна і світ

Як уникнути шкідливих антибіотиків у продуктах

Як уникнути шкідливих антибіотиків у продуктах

90% великих українських виробників м’яса використовують на фермах під час вирощування тварин шкідливі антибіотики, які руйнують організм людини.

Найгірше те, що тваринам для профілактики хвороб та швидкого росту дають ті ж препарати, що й людям. Антибіотики присутні у свинині, курятині, яловичині, м’ясі індика та кролика.

І якщо часто вживати антибіотики, вони перестають діяти, передає “Живи активно”. А це дуже небезпечно, адже часто тільки антибіотик може врятувати від серйозних інфекцій.

Але антибіотики дають не лише тваринам, їх чимало міститься і в інших популярних продуктах. У молоко додають антибактеріальні речовини, щоб воно довше стояло.

via GIPHY

Як зменшити кількість антибіотиків у їжі:

1. Щоб знизити або виключити потрапляння антибіотиків з їжею, можна спробувати уникати свинини, яка містить найбільше антибіотиків.

2. Також рекомендується добре промивати м’ясо і рибу – це знижує вміст антибіотиків на 25%.

3. Не використовуйте бульйон з м’яса у стравах.

4. Знімайти шкіру з курятини.

5. Уникайте субпродуктів.

6. По можливості заморожуйте продукти – це зменшує кількість антибіотиків на 23%.

8. Уважно читайте етикетки на продуктах.

9. Рослинна їжа та продукти домашнього виробництва не містять або містять дуже низький відсоток антибіотиків.

via GIPHY

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров’я.

Джерело Телеканал новини «24»
09.10.2018
ПОДІЛИТИСЬ НОВИНОЮ: