Україна і світ

Вчені розповіли, чим небезпечне тривале вживання риб’ячого жиру

Вчені розповіли, чим небезпечне тривале вживання риб'ячого жиру

Тривале вживання в їжу соняшникової олії або риб’ячого жиру може привести до запальних процесів у печінці.

Це визначила міжнародна група науковців під керівництвом іспанського університету Гранади, пише портал MedicalXpress.

Під час дослідження вчені прийшли до висновку, що соняшникова олія, а також риб’ячий жир здатні привести до розвитку неалкогольного стеатогепатиту (хронічний та прогресуючий гепатит).

У порівнянні з оливковою олією, соняшникова може викликати фіброз, ультраструктурні зміни печінки, кажуть вчені.

Крім цього, риб’ячий жир у піддослідних щурів прискорив процеси окислення, які зазвичай починаються в похилому віці, а також змінив відносну довжину теломерів – кінців хромосом, cкорочення яких може викликати старіння клітин, а подовження може викликати рак.

Водночас риб’ячий жир, який містить оомега-3 жирні кислоти і вітамін D, вважається одним з найбільш корисних продуктів. За словами експертів, він запобігає серцевим захворюванням, допомагає зберегти здорову функцію мозку і захищає від запальних процесів.

Вчені розповіли, чим небезпечне тривале вживання риб'ячого жиру

Джерело Телеканал новини «24»
01.02.2018

Facebook
Close