Місто і регіон

Топ-5 рецептів кабачкової ікри

Ікра з кабачків – коронна літня страва українських господинь. Ще б пак, адже ця дієтична страва може наситити будь-кого! Кабачкова ікра може бути однорідна, зі шматочками овочів, вона може слугувати таким собі салатом чи бутербродною масою. А ще, її можна закатати у банках на зиму, щоб холодними вечорами насолоджуватися смаком літа! Пропонуємо вашій увазі 5 найкращих рецептів кабачкової ікри, які не залишать байдужими ваших рідних!Топ-5 рецептів кабачкової ікри

Кабачкова ікра з часником

Кабачки – 4 штуки

Морква – 2 штуки

Часник – 2 зубчики

Помідори – 3 штуки

Сіль – за смаком

Олія рослинна – за смаком

Приготування:

1. Для початку кабачки треба очистити від шкірки і насіння, порізати на маленькі кубики. Дрібно нарізати моркву.

2. Потім викласти кабачки і моркву в форму для тушкування, додати склянку води, накрити усі ці інгредієнти кришкою й тушкувати на невеличкому вогні.

3. Після того як кабачки стануть м’якими, треба додати дрібно нарізані помідори і трохи рослинної олії, посолити, перемішати, зняти кришку і тушкувати ще трошки.

4. Коли страва буде майже готова, додати до цієї кабачкової ікри дрібно нарізаний часник.

Кабачкова ікра як в магазині

Кабачки – 3 кг

Паста томатна – 250 г

Майонез – 250 г (можна й без нього)

Перець червоний подрібнений – за смаком

Сіль – на ваш смак

Часник – біля 5 зубчиків

Приготування:

1. Кабачки слід очистити від насіння і шкіри (для приготування цієї страви підходять навіть величезні перерослі кабачки з городу), відварити до готовності в солоній воді. Потім пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером.

2. До каструлі перекласти масу з кабачків, додати банку томатної пасти, банку майонезу (краще брати провансаль) і червоного перцю за смаком. Варити хвилин тридцять. Після цього можна розкласти по стерильних банках і закатати на зиму, а можна подати на стіл одразу.

Кабачкова ікра з солодким перцем

Молоді кабачки – 4 штуки

Олія рослинна – 1 чайна ложка

Перець болгарський – 2 штуки

Цибуля – 1-2 штуки

Помідори – 2 штуки

Приготування:

1. Спершу треба порізати соломкою кабачки (3-4 штуки, краще молоді).

2. Злегка обсмажити їх в олії.

3. Після цього можна додати порізану соломкою цибулю та болгарський перець. В найостаннішу чергу – додати помідори. Їх можна замінити 1-2 чайними ложками томатної пасти. Далі посолити і поперчити страву.

4. Тушкувати кабачкову ікру з солодким перцем на невеличкому вогні під кришкою.

Ікра з кабачків і баклажанів

Кабачки – 1 кг

Баклажани – 700 г

Перець болгарський червоний – 1 штука

Морква – 600 г

Цибуля ріпчаста – 2 головки

Аджика – 3 столові ложки

Сіль – 1 чайна ложка без гірки

Цукор – 1 чайна ложка

Олія рослинного походження – 2 столові ложки

Приготування:

1. Баклажани, кабачки і моркву вимити і очистити від шкірки. Ці овочі мають бути за розміром приблизно однакові. Потім треба розігріти духовку приблизно до 200 градусів. Далі – застелити деко фольгою і викласти на нього овочі. Закрити їх другим шаром фольги і поставити на верхній рівень духової шафи на 1 годину.

2. Через годину овочі слід перекласти до миски і подрібнити у м’ясорубці (можна навіть не охолоджувати, а покласти до м’ясорубки гарячими). Готову суміш перекласти до каструлі і накрити кришкою на кілька хвилин.

3. Цибулю почистити і порізати на дрібні кубики. Потім треба розігріти олію на пательні та обсмажити у ній цибулю до золотавого відтінку.

4. До овочів додати обсмажену цибулю і перемішати ці інгредієнти. Далі поставити каструлю на середній вогонь і, тільки-но страва почне закипати, додати аджику й перемішати суміш. Після цього вже можна додавати сіль і цукор та готувати ще протягом 5 хвилин на слабенькому вогні. Після цього – дати охолонути в каструлі самостійно. Остиглу ікру зберігати в холодильнику.

Кабачкова ікра без томатів

Кабачок – 1.5 кг

Цибуля ріпчаста – 2 штуки

Морква – 2 штуки

Часник – 3 зубчики

Сіль та перець чорний мелений – за смаком

Олія рослинна

Приготування:

1. Кабачки натерти на найдрібнішій терці, якщо шкірка тверда, її зняти, якщо є насіннячко, теж вирізати. Віджати сік, покласти в залізну каструльку, посолити і на маленькому вогні варити хвилин 30, час від часу помішуючи.

2. Якомога дрібніше порізати цибулю, натерти моркву на малій терці. Спочатку на рослинній олії обсмажити цибульку, потім додати моркву, смажити ще хвилин 5, потім посолити.

3. Кабачки ще гарячими процідити через ситечко, щоб вся вода зійшла, і додати до моркви.

4. Смажити ще хвилин 10 на маленькому вогні. Додаємо розчавлений часник, перець, якщо потрібно, ще солимо, і ще хвилин 5 просмажити. Ікра виходить однорідна, ніжна.

всі новини міста Ніжин та регіону

всі новини Україна і світ

Джерело: Уездные новости

Схожі статті

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close