Місто і регіон

Тягне на солоне? Підвищуйте імунітет! | Ніжин

Отже, якщо останнім часом вам найбільше до смаку:
КИСЛЕ. Нерідко це сигнал зниженій кислотності шлунка. Таке буває при гастритах з недостатньою секреторною функцією, коли виробляється мало шлункового соку. Перевірити це можна за допомогою гастроскопії.

Також їжа з кислим смаком володіє охолоджуючими, в’яжучими властивостями, допомагає полегшити самопочуття при застудах і підвищеній температурі, збуджує апетит.

СОЛОНЕ. Якщо ви звіром накидаєтеся на солоні огірки-помідори і оселедець, якщо їжа весь час здається недосоленной, мова може йти про загострення застарілого запалення або появі нового вогнища інфекції в організмі.
Практика показує, що найчастіше ці проблеми пов’язані з сечостатевої системою -цістітом, простатитом, запаленням придатків і т. Д.
Також на солоне тягне при зниженні імунітету.

ГІРКЕ. Можливо, це сигнал інтоксикації організму після не до кінця вилікуваний хвороби або зашлакованості травної системи.
Якщо часто хочеться чогось з гіркуватим смаком, є сенс влаштувати розвантажувальні дні, зайнятися очисними процедурами.

СОЛОДКЕ. Ймовірно, ви працюєте на знос і вже підсадили нерви. Глюкоза бере активну участь у виробленні гормону стресу – адреналіну. Тому при нервовому і розумовому перенапруженні цукор витрачається швидше, і організм постійно потребує все нові порції.
У такій ситуації побалувати себе солоденьким не гріх. Але краще не наминати шматки здобних тортів (в них багато важких вуглеводів), а обмежитися шоколадом або пастилою.
ПЕКУЧЕ. Блюдо здається прісним, поки не перекинете в нього половину перечниці, а ноги самі ведуть в мексиканський ресторан? Це може означати, що у вас «ледачий» шлунок, він повільно перетравлює їжу, йому для цього потрібно стимул. А пекучі спеції і прянощі якраз стимулюють травлення.
Також потреба в гостреньке може сигналізувати про порушення ліпідного обміну і збільшенні кількості «поганого» холестерину. Гостра їжа розріджує кров, сприяє виведенню жирів, «чистить» судини. Але при цьому подразнює слизову. Так що не накидається на чилі на голодний шлунок.

В’ЯЖУЧЕ. Якщо раптом нестерпно захотілося відправити в рот жменю ягід черемхи або не можете спокійно пройти повз хурми, ваші захисні сили слабшають і терміново потребують підживлення.
Продукти з терпким смаком сприяють поділу клітин шкіри (допомагають загоювати рани), поліпшення кольору обличчя. Допомагають зупинці кровотеч (наприклад, при миомах), виводять мокроту при бронхо-легеневих проблемах.
Але в’язка їжа згущує кров – це може бути небезпечним для людей з підвищеним згортанням крові і схильністю до тромбоутворення (при варикозі, гіпертонії, деяких серцевих захворюваннях).
ПРІСНЕ. Потреба в такій їжі нерідко виникає при гастриті або виразці шлунка з підвищеною кислотністю, запорах, а також проблеми з печінкою і жовчним міхуром.
Прісна їжа проносить, допомагає знімати спастичний біль, заспокоює шлунок.
Але от якщо вся їжа здається вам прісної, позбавленою смаку, то мова може йти про форму депресії з порушенням смакового сприйняття.
Іноді порушення відчуття смаку буває при порушеннях головного мозку, коли зачеплені смакові нервові рецептори.
Джерело: Новини Ю

Джерело: Нежатин
06.11.2017

Схожі статті

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook