Україна і світ

Штучний інтелект створив рецепт ідеального печива

Штучний інтелект створив рецепт ідеального печива

Розробники компанії Google використали штучний інтелект, щоб приготувати ідеальне шоколадне печиво. І поділилися цим рецептом із усім світом.

Під час створення рецепту фахівці з Google застосували один із найскладніших методів штучного інтелекту – “Байєсову оптимізацію”, що зазвичай використовується для оптимізації завдань, які не мають математичного опису.

Дослідники задавали різні параметри для печива – інгредієнти, співвідношення та їх кількість. Після цього тестове печиво куштували добровольці і оцінювали його за смаком.

Штучний інтелект створив рецепт ідеального печива
Штучний інтелект створив ідеальне печиво

За два місяці та 59 тестових партій кулінарний дует із Жанетт Харріс (вланиця пекарні) та шеф-кухара компанії Google представили рецепт ідеального печива, яке створили за допомогою штучного інтелекту. А найголовніше – ви також можете приготувати це печиво.

Штучний інтелект створив рецепт ідеального печива
Ідеальне печиво можна приготувати навіть вдома

Рецепт печива з шоколадними дропсами та кардамоном

Інгредієнти:
– крохмаль тапіоки – ½ склянки+2 ст. л
– борошно з коричневого рису – ½ склянки
– цукор – ¾ склянки+1,5 ст. л
– кардамон – 2 ст. л
– льняна мука – 1,5 ст. л
– борошно сорго – ¼ склянки
– коричневий цукор – ¼ склянки
– ксантанова камідь – 1,5 ч л
– морська сіль – 1,5 ч л
– порошок для печива – 1 ч л
– шоколадні дропси – 1 склянка
– вода – ¾ склянки
– сафлорова олія – ¾ склянки

Штучний інтелект створив рецепт ідеального печива
Рецепт ідеального печива

Приготування:

1. Змішайте в мисці усі сухі інгредієнти за винятком шоколадних дропсів.

2. В іншій мисці змішайте усі рідкі інгредієнти та перелийте суміш до миски з сухою сумішшю.

3. Додайте шоколадні дропси та вмішайте їх у тісто. Використовуючи велику ложку, викладіть печиво на вкрите пергаментом деко та випікайте при температурі 175 градусів 12 хвилин.

Джерело Телеканал новини «24»
08.12.2017

Схожі статті

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook