Місто і регіон

НОВИЙ ВИПАДОК БОТУЛІЗМУ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ: ЧОЛОВІК З’ЇВ В’ЯЛЕНУ РИБУ І ПОТРАПИВ ДО ЛІКАРНІ

НОВИЙ ВИПАДОК БОТУЛІЗМУ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ: ЧОЛОВІК З’ЇВ В’ЯЛЕНУ РИБУ І ПОТРАПИВ ДО ЛІКАРНІ

В лікарню міста Чернігова після вживання риби в'яленої, виготовленої в домашніх умовах, потрапив 43 — річний житель міста Славутич.

Про це Високому Валу повідомили в ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони України».

Попередній діагноз — ботулізм.

Стан хворого середньої важкості.

Фахівцями проводиться розслідування випадку захворювання та лабораторні дослідження для підтвердження діагнозу.

Нагадуємо, що в поточному році це вже другий випадок захворювання ботулізмом, 51- річна жінка померла.

Ботулізм — це надзвичайно важке захворювання з вираженим токсичним синдромом. Щоб вберегтися від ботулізму уникайте споживання:

— в'яленої, копченої, солоної та консервованої риби, м'ясних, овочевих та грибних консервів домашнього виробництва;

— ретельно очищуйте від залишків землі овочі, фрукти, гарно мийте їх проточною водою;

— не використовуйте для консервації лежані або зіпсовані плоди;

— консервуючи овочі на зиму, дотримуйтесь високого температурного режиму;

— домашні консерви перед вживанням підігрівайте до 100С протягом 30 хвилин.

І пам'ятайте, що ботулотоксин не змінює колір чи запах продуктів харчування!

Фото – з мережі.

Джерело: Уездные новости
10.10.2018

ПОДІЛИТИСЬ НОВИНОЮ: