Україна і світ

Науковці придумали, як виготовляти корисний алкоголь з тофу

Науковці придумали, як виготовляти корисний алкоголь з тофу

Вчені з Національного університету Сінгапуру створили випивку з сироватки, яка залишається після виготовлення тофу (продукт із соєвих бобів).

Так, професор Ліу Чао Кван та його аспірантка Чуа Джан Йонг створили новий напій сачі, повідомляє The Independent.

Цей напій винайшли після тривалого процесу бродіння та висвітлення жовтуватої рідини, яка стала схожою на вино.

До сироватки з тофу також додали цукор і дріжджі, тому сачі має солодкий смак, м’який аромат та вміст алкоголю 8%.

При цьому науковці вказують на ще одній перевазі напою – користь для здоров’я, оскільки сироватка тофу є джерелом кальцію.

Ліу Чао Кван стверджує, що сачі може зробити кістки людини міцнішими, серце здоровішим, а також захистить від раку.

Напій можна зберігати протягом 4 місяців, але вчені активно працюють над тим, щоб збільшити термін придатності без застосування консервантів.

Науковці придумали, як виготовляти корисний алкоголь з тофу

Джерело Телеканал новини «24»
02.12.2017

Схожі статті

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook