Кокосова олія шкідлива, як і масло, – експерти

Кокосова олія шкідлива, як і масло, – експерти

Джерело Телеканал новини «24»

Кокосова олія негативно впливає на здоров’я, як і яловичий жир та масло. Про це заявляють в Американській асоціація серця.
Кокосова олія містить насичені жири, які можуть підняти рівень “поганого” холестерину (ліпопротеїну), запевняють експерти, передає ВВС Україна.
Останнім часом, кокосову олію називають корисною їжею. Дехто запевняє, що жир в ній може бути кращим для людей, ніж інші насичені жири.
Проте, в Асоціації серця заявляють, що для цього немає якісних досліджень.
За даними Асоціації, 82% жирів у кокосовій олії є насиченими. Це більше, ніж у масла (63%), яловичого жиру (50%) та сала (39%).
Дослідження показують, що це може збільшити рівень “поганого” холестерину. Що у свою чергу може закупорювати артерії і збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.
Фахівці радять обмежувати вживання насичених жирів, замінивши їх на ненасичені рослинні олії – оливкову та соняшникову.
“Для здорового харчування і для здоров’я вашого серця потрібно скорочувати не просто споживання жиру, а саме певного його типу… Ми рекомендуємо замінити насичені жири в раціоні ненасиченими. Використовувати олію замість вершкового масла і вибирати такі продукти, як авокадо, жирну рибу, горіхи та насіння, замість продуктів з високим вмістом насичених жирів – таких як тістечка, печиво, шоколад та жирне м’ясо”, – розповіла Вікторія Тейлор з Британської Фундації Серця.

всі новини міста Ніжин та регіону

всі новини Україна і світ

Джерело Телеканал новини «24»
19.06.2017