Україна і світ

Чому варто додати сир до щоденного раціону

Чому варто додати сир до щоденного раціону

Люди, які вживають 40 грамів сиру щодня, мають меншу ймовірність отримати хворобу серця або інсульт.

До такого висновку дійшли китайські науковці з Soochow University, повідомляє Independent.

Дослідники з’ясували, що люди, які регулярно харчувалися сиром, менше ризикують отримати ішемічну хворобу серця на 14%, а інсульт – на 10%.

Експерти проаналізували 15 попередніх досліджень, проведених у Європі та США, які відстежували дієти та наслідки їх для здоров’я у понад 200 тисяч людей.

Вчені припустили, що сир підвищує рівень “хорошого” холестерину і при цьому знижуючи рівень “поганого”.

Дослідники вказують, що попри високий вміст насичених жирів, організм засвоює менше жиру через наявність у сирі кальцію. А кислота, яку містить сир, може запобігти засміченню артерій.

Інше дослідження, яке провели вчені з Університету Редінга у Великобританії, також підтверджує, що споживання сиру не пов’язане з підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань.

Чому варто додати сир до щоденного раціону

Джерело Телеканал новини «24»
06.12.2017

Схожі статті

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook